torsdag 10. april 2008

Sokker, sokker, sokker og enda flere.......

Denne oppskriften fant jeg HER. Sydde på noen perler og satte i ett bånd. Blir fine å ha i joggeskoene til sommeren. Her er en variant i Opal. Mine favorittsokker! Synes fargeskiftingene er så fine.


Men jeg fikk bestilling på ett par sokker som helst skulle være litt stygge, slik at mottakeren kunne bruke dem i joggeskoene uten dårlig samvittighet. MEN da spør jeg meg selv: ”Er det mindre arbeid på disse enn de som er litt finere?”. Stikket i Regia med mønsterstikk rundt ankelen og nede på foten. Da fikk de en fin passform. Brukte nesten ett nøste, når jeg strikket hæl og tå i en annen farge.


**********

Og selvfølgelig må man passe på å fylle opp garnlaget. Man vet jo ALDRI når butikkene går TOM!


*************
Denne jakken fant jeg under opprydding på ett loft. Eieren ville ikke ha den, så den ble donert bort til meg, (smile smile).Er sikkert gammel, men jeg hadde sansen for både mønster og form på den. Synes de små blomstene var så søte. Blir sikkert en fin hyttejakke.

**********


"Men FARMOR..........????

”????? Har du glemt at du skulle strikke bunad til meg? Det er jo snart 17. mai!”
”Selvfølgelig skal du få bunad, lille venn! Har begynt på den schø!”

***********************************************************

…….men nå sier jeg det for SISTE gang! KONG WINTHER!!! DRA HJEM TIL NORDPOLEN ! Du er ikke VELKOMMEN her! OG hold deg der til langt ut i desember!



*******



DA ØNSKER JEG DERE EN FIN HELG! KOS DOKK!!!!!








15 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelige sokker. Akkurat det ang mengde arbeid på "stykke" og mønsterstrikket sokker har også jeg lurt på. :) Jeg tar akkurat det samme i pris om noen har bestilt.
Den jakka var nydelig.
Og gutten til farmor er da søt.
Så håper jeg du stikker innom min nye blogg. Ha ei flott helg. Klem.

Elzie sa...

Vilka sockar du stickar. Dom är som små konstverk. Och att använda dom i joggingskorna?!?!
Den gamla koftan var så vacker. Där fick du väl en fin present om något.
Snabbstickare som du är så är du snart klar med barnbarnets önskan också *s*.
Hoppas du får en bra helg. Ska den tillbringas i hytten?
Kram Elzie

karna sa...

Så fin blogg du har, med mye fint i; både på to og fire bein ,-)

Anonym sa...

Nydelige sokker, og flott blogg! Jeg ferierte på Fosen en sommer, og husker 2 ting: regnet, og himmelen. Den skiftet farger i løpet av minutter, og aldri senere har jeg sett så vakker himmel. Kom på det når jeg så bildet i bloggen din :)

Anonym sa...

...og nå gikk det! Takk for at du fikk ordnet opp her, så jeg får kommentert.
Nyydelige sokker, Inger. Nydelig barnebarn og nydelig hund, hi hi....Er i godt humør, g da er alt bare nyydelig, vettu ;)
2 bryllup i år ikke verst, ikk rart du stresser. Ja, den boka er verdt pengene, og mer enn det også. Har du "dikt i masker" også? Den er helskjønn!
Ha en superduper helg, min venn.

Anonym sa...

Nydelige sokker Inger og lillegullet er jo skjønn da.
Ønsker deg en herlig helg. Ligger en award og venter på deg i bloggen min. Klem

IngersATELIER sa...

Hei min venn. Det er er late dager i bloggverdenen her for tiden. Måtte nå innom deg vet du for å ønske god helg, og å se på nyhetene som du tryller fra til stadighet:)) Massse fint igjen, likte sokkene dine... nydelige var de. Du så fin den jakka var, der var du heldig, men ingen fortjener den mer enn deg! Å så lille prinsessa da... hun er den nydeligste!
Kos deg med helga Inger.
Klemma fra sør!

Hulda sa...

Så flott blogg! Nydelige bilder du tar, så fint det var det av kjøttmeisen. Den lille hunden din er kjempesøt. Vi har en slektning, en bichon frisè. :) Likte så godt de øverste sokkene du har strikka, de var romantiske, ja. :)

Lovise sa...

Hei, så fine sokker du har laget. Og så er bloggen din blitt så fin.Heldige deg som har en sånn flott engel å strikke bunad til:)
Ha en super dag.

Anonym sa...

Hvis det e like my arbeid å strikk "stygge" sokka så har æ ikke råd te å bruk dæm eller... Ka ska æ gjør da?!? Har begynt å bruk dæm da....såvidt.... Klem --Tonje-

Anonym sa...

Gratulerer med ny blogg:) Her var det masse fint! Nydelige sokker du strikker, og de med perler og bånd var supre da:) Heldig som har fått så flott kofte da! Og så gleder jeg meg til å se lille gullet i bunad til 17.mai;) Ha ei fortsat fin uke:) Jeg stikker innom igjen.

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Hei Inger

Så fint at du flyttet over Til blogspot , det er så mye enklere å kommentere her .
Må si jeg er såååå imponert over håndarbeidet ditt ,nyyyyyydelig!!

Jakken du har fått , skjønner ejg godt at du likte:)

Ha en god helg , klem A

Anonym sa...

så fin blogg du har fått til her! Flotte sokker du lager. gleder meg til å se bunad til "gullet". Ha en fin helg!!
ellen

Elzie sa...

Hej Inger!
Hoppas allt är bra med dig. Njut av våren och ha en bra helg.
Kram Elzie

Lene sa...

Å, herligheten, som jeg gleder meg til å se lilletulla i mormors hjemmestrikkete bunad :) Du er vel travelt opptatt, tenker jeg :)

Her går det slag i slag, og jeg ser skimter skoleferie ganske så like om hjørnet. Skal blir utrolig deilig :) Godt også med frihelg nå - og endelig litt tid til blogging. Hahaha - jeg skulle liksom ha pause til praksistiden min var over, og oppgaven levert. Men det er visst umulig å holde seg heeelt borte :) Må titte innom iblandt :)

Og så tar jeg på meg det øverste sokkeparet og tusler ut. Sååå utrolig fine!!!

Ha en strålende dag, Inger :)

Good klem fra meg :)